7

3

bijtvuur

Woensdag 11 december 2013, is in Hotel Spaander de jaarlijkse 'indeKijker' -prijs uitgereikt.
Tijdens de jaarlijks terugkerende afsluiting van het ondernemersjaar heeft technisch installatieburo
'T. bij 't Vuur' de 'indeKijker' -prijs 2013 in de wacht gesleept.In een gloedvolle speech van IBEV-voorzitter Arie van Ginkel zijn afgelopen donderdagavond de winnaars bekend gemaakt van de jaarlijkse prijzen die aan industriele bedrijven uit Edam-Volendam worden uitgereikt. Uit de 140 bedrijven die lid van zijn van de IBEV werd de "Koning van het viskoekje (vrij naar Johannes van Dam) en de 'Koning van de energiebesparing' (Vrij naar de Stadskrant) gelauwerd.

De IndeKijker 2013 gaat naar een bedrijf dat zich dit jaar echt in de kijker heeft gespeeld. Er waren twee genomineerden: Bram Visser, mede eigenaar en directeur van Grand Café-Restaurant Pieterman bij het Marinapark, en Gertjan Nordmann, eigenaar van Technisch Installatieburo T. bij 't Vuur,

Technisch Installatieburo Bij 't Vuur: groei in crisistijd

Een ander bezoek werd gebracht aan Gertjan Nordmann. Achter-kleinzoon van oprichter Tijmon bij 't Vuur die al in 1924 begon als loodgieter en elektricien. De huidige directeur Gertjan Nordmann, de achter-kleinzoon van Tijmon, kwam als 21-jarige, in het familiebedrijf . Dat ging niet vanzelf. Opgeleid tot chemisch analyst waren er jaren avondstudie voor nodig voor het behalen van alle 'papieren' en vaardigheden. Hij werd in 2003 medevennoot en aansluitend werd het bedrijf voor een goede bedrijfsvoering toen opgesplitst in een Electro- en een Installatieafdeling.

Gertjan, en zijn vrouw Suzanne Beers, werden verantwoordelijk voor de installatietak en begonnen met drie werknemers die al aan het bedrijf verbonden waren. Ruimtegebrek en toekomstperspectieven noodzaakten hen in 2010 te verhuizen. Onder de oude naam T. bij 't Vuur met de toevoeging "Technisch Installatieburo werd er een nieuw begin gemaakt. Dat gebeurde in een bedrijfsruimte die inmiddels vol hangt met allerlei energiebesparende technieken: zoals Zonlicht toetreding via het dak, LED verlichting (ook op kantoor!) en Zonnepanelen. Hierover zwaait collega Stefan de Boer de scepter.

Vertrouwen blijkt het sleutelwoord voor deze bedrijfsvoering. Niet de prijs is zaligmakend maar het vertrouwen in leveranciers, afnemers, collega's etc.. Met andere woorden de goede naam en de relatie met de klant komen op de eerste plaats. Inmiddels staan er tien man op de loonlijst. Genoeg vindt de eigenaar. Het is zijn diepste overtuiging dat onderling Vertrouwen en Serviceverlening de opdrachten generereert.

In de loop van de tijd is er nog een positieve ontwikkeling: het bedrijf wordt steeds meer ingeschakeld als 'aannemer'. Men heeft gemerkt dat Bij't Vuur naast de de specifieke kennis van het loodgietersvak ook deskundigheid in huis heeft op het gebied van Duurzaamheid, de nieuwste Warmtechnieken, Energiebesparing en Hoogwaardige materialen.

shade

bijtvuur

bijtvuur